Ricka Agency

Dragan Bakema

Acteur | Scenarist

Over Dragan Bakema

Dragan Bakema (12 mei 1980) is acteur, scenarist en producent.

 

Op zijn negentiende speelt hij zijn eerste hoofdrol in de speelfilm “Drift” van Michiel van Jaarsveld. In 2005 studeert hij af aan de Arnhemse Toneelacademie. Na zijn afstuderen vertrekt hij naar New York om lessen te volgen aan de Lee Strasberg Academy. Kort daarna speelt hij in een groot aantal theaterproducties bij o.a. ITA en het RO theater.

 

In 2020 was Dragan in de bioscoopfilm April May & June te bewonderen, zag je hem op tv in de drama-serie Keizersvrouwen en speelt hij een rol in de Duitse TV serie: ‘Der Amsterdam Krimi’.

 

Voor een theaterseizoen lang kroop Dragan in de rol van Newton in de musical Lazarus (geregisseerd door Ivo van Hove), die hij zeven keer per week speelde in De La Mar Theater in Amsterdam.

 

Naast acteur is Dragan ook actief als scenarist en producent voor het door hem opgerichte Popov Film. Hij heeft onder andere meegeschreven aan het filmscenario van ‘Oliver etc.’ en ‘Hunting en Zn.’ In beide films speelt hij ook de hoofdrol, voor ‘Hunting en Zn.’ ontving hij zijn tweede Gouden Kalf-nominatie. Voor ‘Zwarte Zwanen’ van Colette Bothof zijn eerste. In het najaar van 2021 is hij druk met de ontwikkeling van een fictie-podcast bij Key Film, genaamd De Damir Dialogen en ontving hij ontwikkelingsgeld van het Filmfonds voor een nieuw project, dus stay tuned…

 

Dragan draagt naast de Nederlandse nationaliteit ook de Servische nationaliteit. In ‘The Paradise Suite’ en ‘Vlasnost’ was hij in een Servisch sprekende rol te zien. De eerstgenoemde film was in 2016 de Nederlandse inzending voor de Oscars.

 

2021 is, ondanks de Corona-crisis, ook een prachtig jaar geworden. Zo zag je Dragan als Thomas in de populaire film, naar de immer populaire-serie, de ‘De Luizenmoeder’ én speelde hij de hoofdrol in theaterspektakel TASTE.

 

Dragan woont samen in Amsterdam en Melenci (Servie) en heeft drie kinderen.

Copyright Ricka Agency

Built by PARROTT