Ricka Agency

Mimi Ferrer

Actrice

Over Mimi Ferrer

Mimi Ferrer is actrice en docent bij “The School of Life” in Amsterdam.

 

Carl Jung zei: ‘Until you make the unconscious conscious, it will direct your life and you will call it fate’. Dit is één van Mimi Ferrer’s favoriete quotes, het loopt als een rode draad door haar leven en beschrijft precies wat haar zoektocht is geweest.

 

Mimi begon haar carrière in de jaren negentig in de serie Onderweg naar Morgen. Sindsdien is zij een veelgevraagd actrice in binnen en buitenland.

 

Ze speelde rollen in hit-series als Van Speijk en de Co-Assistent, in Engeland in de bekende Britse politieserie The Bill, en de internationale speelfilm 31north62east. Recentelijk zag je haar in de succesvolle en met een BAFTA genomineerde internationale serie Hunter Street op Nickelodeon.

 

Voordat Mimi begon met acteren, studeerde ze eerst Integrated Communication Management aan de Hogeschool van Utrecht en behaalde vervolgens met succes het  Postgraduate  diploma in Advertising, van Watford School of Business, Westherts College, onderdeel van de University of Hertfordshire in het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast heeft zij zich verdiept in psychologie en de werking van het brein en heeft op dat gebied meerdere trainingen gevolgd.

 

Om zich verder te ontwikkelen als actrice, volgde ze verschillende acteerworkshops zowel in Amsterdam als in Los Angeles, bij o.a. Judith Weston en Amy Reece. Ze woonde ook een aantal jaar in Londen en Los Angeles, waar haar talent ook niet onopgemerkt is gebleven. Ze weet elk karakter een randje en diepte te geven met een subtiel vleugje droge humor, wat haar op beeld een spannende, krachtige en soms zachte, intrigerende aanwezigheid geeft.

 

Ze wordt vaak gevraagd voor sterke vrouwenrollen. Zo speelde ze een geheim agent in 31north62east, speelde ze een dokter in de Co-Assistent, een wethouder in Van Speijk, een powervrouw in de serie Lotte en de stoere Miss Lucas in Hunter Street. De focus voor de komende jaren ligt dan ook op rollen die hier het verlengde in zijn, omdat ze zelf ook erg veel plezier haalt uit het spelen van complexe, gelaagde vrouwenrollen.

 

Tussen 2015 en 2021 is Mimi zich meer gaan focussen op haar jarenlange passievolle onderzoek in de psychologie, en heeft zij alle tijd genomen voor meer studie en lesgeven op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en geeft zij o.a. les aan “The School of Life”.

Copyright Ricka Agency

Built by PARROTT