Ricka Agency

Pip Lieke Lucas

actrice

Over Pip Lieke Lucas

Pip Lieke Lucas (1997, Zwolle) is in 2020 afgestudeerd aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze is een veelzijdige actrice, theatermaker, zangeres en model.

 

Samen met Damaris de Jong en Shelley Bos vormde ze muziektheater collectief COLLECTIET. Hiermee stond ze in 2019 op de Parade met hun voorstelling ‘Get..set..riot’ & in 2022 met zowel ‘La Misanthrope’ als hun kindervoorstelling ‘Hoe ik vrienden werd met het draakje in mijn kast’.

 

In het theater zag je haar verder onder andere in de muziektheatervoorstelling ‘Sympathy for the devil’ (van Zwolse Theaters), Lawrence of Arabia & Swipe Island (regie: Eva Line de Boer). In 2023 zag je haar in de voorstelling ‘Hoor je mij?’ (van Philarmonie zuidnederland). Over ‘Sympathie for the devil ‘zei de Volkskrant: ‘De voortreffelijke Lucas, die je een paar keer omverblaast met een vurige woede-uitbarsting of een kwetsbare monoloog, houdt het stuk van begin tot eind overeind’.

 

Op televisie zag je haar onder andere in de populaire series Nood (Npo), Dirty Lines (Netflix), Follow de SOA (Videoland) & Vakkenvullers (Npo).

 

In 2024 speelt Pip een van de hoofdrollen in een nieuwe Nederlandse serie, geregisseerd door Johan Nijenhuis en staat ze in het theater met De Staatsgreep (Theatergroep de Jonge Honden).

Copyright Ricka Agency

Built by PARROTT