Ricka Agency

Rayen Panday

Cabaretier

Over Rayen Panday

Rayen Panday is cabaretier. In 2021-2022 tourt hij door het land, met zijn vijfde cabaretvoorstelling, getiteld ‘Trigger’. In 2018 werd hij gevraagd door Netflix om een special op te nemen voor Comedians of the World als één van de drie Nederlandse acts.

 

Rayen is in 1983 geboren in Zaandam. Tijdens zijn rechtenstudie doet hij 2008 mee aan een open podium, iets wat hij stiekem al heel lang wilde. Hij wordt benaderd om auditie te doen voor het Groninger Studenten Cabaret Festival 2008 waar hij in de finale de Persoonlijkheidsprijs wint. Sindsdien is Rayen actief als stand-up comedian en cabaretier. Naast zijn theatervoorstellingen is hij vaak te zien in gastoptreden op televisie en speelde hij op festivals als Lowlands en Paaspop. Sinds 2016 is hij lid van Comedytrain.


Van 2011 tot 2013 speelde Rayen zijn eerste avondvullende cabaretvoorstelling ‘Drie Keer Rayen’, gevolgd door ‘Vrijspraak’ (2014/2015). Daarna toerde hij door Nederland met ‘Niet Verder Vertellen’ (2016/2017) en ‘Fenomeen’ (2018/2019). Die laatste show gaf hem bekendheid bij het grote publiek.

 

Rayen’s programma’s ‘Drie Keer Rayen’, ‘Vrijspraak’ en ‘Niet Verder Vertellen’ werden uitgezonden op NPO3.  

 

Naast de uitzendingen van zijn cabaretvoorstellingen, is Rayen ook regelmatig te gast in verschillende tv-programma’s als: Is er een Dokter In de Zaal; Mag ik u kussen?, De Slimste Mens, De Tafel van Taal en Klikbeet. Ook had hij zijn eigen radiocolumn in het programma Gijs 2.0 op NPO Radio 2.


Door de herkenbaarheid van zijn verhalen, persoonlijke touch, verschillende typetjes en zijn muzikaliteit weet Rayen zowel in het Nederlands als in het Engels een breed publiek aan te spreken. Hij speelde eerder in Estland, Denemarken, België, India, Frankrijk, Suriname, Curaçao, Aruba, Indonesië, Brunei, Thailand en de Verenigde Staten.

 

Rayen is elke week te horen in zijn podcast Voor De Show In Toomler die hij samen met comedian Stefan Pop host.

 

Theaterboekingen en live-optredens via:

Theaterbureau de Mannen
t.a.v. Rayen Panday
info@theaterbureaudemannen.nl
020-3034721

Copyright Ricka Agency

Built by PARROTT