Ricka Agency

Rosa da Silva

actrice | zangeres | comedian

Over Rosa da Silva

Rosa da Silva (1986) is actrice, zangeres en comedian. Toen Henny Huisman in 1995 in de Mini-playbackshow aan Rosa vroeg waar haar mooie naam vandaan kwam zei ze vol overgave “Klazienaveen”. Maar deze Drentse heeft óók wortels in Portugal.

 

Rosa volgde een studie tot “docent theater” aan Artez en studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneel- en Kleinkunstacademie. Ze werd vooral bekend door haar vertolking van Anne Frank in de musical Anne én speelde naast Hanna van Vliet de hoofdrol in de musical De Tweeling. Wat volgde waren rollen in het veel bekroonde Pauperparadijs en de met een Gouden Krekel bekroonde voorstelling Martin Luther King (meest indrukwekkende jeugdvoorstelling 2019).

 

Op televisie zag je Rosa in series als Oogappels en Jeuk. Ook speelde ze de rol van Judith Wouters in de tv-serie Dit Zijn Wij.
In 2021 werd ze gevraagd voor één van de leukste programma’s waar je als acteur in kan spelen: Het Sinterklaasjournaal. Van begin november tot pakjesavond 2021 zie je haar als Choco-piet in Het Sinterklaasjournaal.

 

In 2019 won ze de AKF Sonneveld- en publieksprijs voor haar programma “Daar moet je heen”. Hier tourt ze (uitgesteld door Corona) in 2021-2022 mee door het hele land.

 

Theaterboekingen en live-optredens via:

 

Theaterbureau de Mannen
t.a.v. Rosa da Silva
info@theaterbureaudemannen.nl
020-3034721

 

Fotocreds Anne van Zantwijk + Casper Koster

Copyright Ricka Agency

Built by PARROTT